Áfonyás túrótorta
Ez egy laktóz- glutén- cukor- és tojásfehérje mentes sütemény!
Tészta:
- 240 gr rizsliszt
 - 175 gr laktóz mentes vaj
 - 2 evőkanál útifű maghéj
 - 1 kávéskanál só
 - 2 kávéskanál őrölt fahéj
 - 2 tojás sárgája
 
Annyi vízzel összegyúrjuk, hogy formázható legyen. A sütőpapírral kibélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és előmelegített 180 oC-os sütőben 30 perc alatt megsütjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadott cukrot nem tartalmazó szilvalekvárral jó vastagon megkenjük.
Krém:
- 1 kg laktóz mentes túró
 - 350 gr laktóz mentes tejföl
 - 2 evőkanál útifű maghéj
 - 2 evőkanál rizsliszt
 - 1 teáskanál só
 - 2 tojás sárgája
 - 150 gr áfonya
 
A hozzávalókat lazán összekeverjük, és az alapra terítjük. Előmelegített, 180 oC-os sütőbe tesszük 45 percre, majd kivesszük. A tetejét megkenjük szilvalekvárral, és kirakjuk áfonyával. Visszatoljuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük, és az édesszájúaknak mézzel kínáljuk.
