Tepsi mérete: 34×29 cm
Hozzávalók:
Besamel:
- 100 gr vaj
 - 6 evőkanál liszt
 - 1,2 liter tej
 - 100 gr gorgonzola
 - 2 gerezd fokhagyma
 - Só, bors, szerecsendió
 
- - 375 gr csuszatészta (nem kell előfőzni)
 - - 2 kis padlizsán
 - - 3 kis (saláta) cukkíni
 - - szárított paradicsom konzerv
 - - 450 gr fagyasztott leveles spenót
 - - 200 gr reszelt mozzarella
 
Elkészítés:
A fagyasztott spenótot kiolvasztom. A besamel hozzávalóiból mártást készítek. A padlizsánt és a cukkínit kis kockákra vágom és több kisebb adagban wok-ban olívaolajon megpirítom (a szárított paradicsom konzerv olaja pont jó erre), sóval, borssal ízesítem. Ízlés szerint lehet gombát vagy más zöldséget is használni. A rétegezést besamelmártással kezdem, erre tésztát terítek. Az első emelet: besamel, cukkíni, padlizsán. A második emelet: besamel, szárított paradicsom, spenót. Megismétlem a két emeletet. A maradék mártással leöntöm és a reszelt mozzarellával megszórom. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-55 percig sütöm. Az első félórában letakarom alufóliával, hogy a sajt csak a végén kezdjen pirulni. Felvágás előtt kicsit pihentetni kell.


