Flódni
A tepsi, melyre a recept szól 38x22 cm.
Hozzávalók:
Tészta:
- 300 gr finomliszt
 - 300 gr rétesliszt
 - 200 gr vaj vagy zsír
 - 1 tojás
 - 3 evőkanál cukor
 - pici só
 - hideg víz
 
Dió és mák töltelékek:
- 300 gr darált dió vagy mák
 - 150 gr cukor
 - 1 narancs reszelt héja
 - 1 vaníliás cukor
 - pici só
 - tej
 
Alma töltelék:
- 8 közepes nagyságú alma lereszelve
 - 4 evőkanál cukor
 - 1 teáskanál fahéj
 - 2 evőkanál zsemlemorzsa
 
600 gr besűrített szilvalekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi hideg vízzel, hogy jól formázható legyen, nem dolgozzuk ki, csak összeállítjuk, hogy homogén tészta legyen. 1-2 órára szoba hőmérsékleten állni hagyjuk, majd 5 egyforma darabra vágjuk.
A dió és mák tölteléket annyi tejjel főzzük készre, hogy kenhető, sűrű masszát kapjunk, mint a bejgli tölteléknél szokás, majd hagyjuk kihűlni. A reszelt almát jól kifacsarjuk, mintha almás pitét készítenénk.
A tészta gombócokat tepsi méretűre nyújtjuk és a következő képen rétegezzük:
- tészta, diótöltelék
 - tészta, mák töltelék
 - tészta, zsemlemorzsa alma, fahéj, cukor
 - tészta szilvalekvár
 - tészta tojással megkenve
 
Villával teljes mélységében megszurkáljuk, előmelegített 180 oC-os sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.







