Szilváslepény
Hozzávalók:
A tésztához:
- kb. 500 gr liszt
 - 50 gr vaj
 - 3 evőkanál cukor
 - 1 kávéskanál só
 - 30 gr élesztő
 - 2,5 dl langyos tej
 
A krémhez:
- 2,5 dl tejföl
 - 3 evőkanál liszt
 - 100 gr cukor
 - 3 tojás
 - 1 vaníliás cukor
 
és még:
- 2 kg magozott szilva
 - 2 evőkanál zsemlemorzsa
 - 1 evőkanál őrölt fahéj
 
A 38x40-es tepsimet kivajazom, a langyos tejben az élesztőt kis cukorral felfuttatom, majd a tésztát alaposan megdagasztom. Mikor megkelt, a tepsibe belelapogatom, megszórom zsemlemorzsával és fahéjjal és ráterítem a szilvát. Összekeverem a kémet, a tetejére csorgatom, majd előmelegített 180 oC-os sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm. Nagyon finom meggyel és sárgabarackkal is!


