Almáspite
Hozzávalók:
Tészta:
- 600 gr rétesliszt
 - 200 gr mangalica zsír
 - 3 evőkanál cukor
 - csipet só
 
Töltelék:
- 1600 gr tisztított, reszelt, kicsavart alma
 - 5 evőkanál cukor
 - 1 csapott evőkanál fahéj
 - 2 evőkanál zsemlemorzsa
 
Kenéshez:
- 1 tojás
 
A tepsi 38×37 cm
A tészta hozzávalóit kevés hideg vízzel jól formázható tésztává gyúrom. Legalább 1 órát állni hagyom. A felét vékonyra nyújtva a kizsírozott tepsibe fektetem. Zsemlemorzsával megszórom, ráterítem a reszelt almát, megszórom cukorral és fahéjjal. Erre terítem a tészta másik felét amit felvert tojással megkenek, villával kidíszítek és kilyukasztgatok.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 60 percig sütöm.

