Sajttorta Vivitől
Hozzávalók:
- 250 gr zabkeksz összetörve vagy lereszelve
 - 100 gr olvasztott vaj
 - 500 gr mascarpone vagy bármilyen natúr krémsajt
 - 1 bögre porcukor
 - ¼ bögre liszt
 - 1,5 evőkanál vaníliaesszencia
 - 5 tojás
 - 100 gr olvasztott tejcsokoládé
 - 4 evőkanál kakaó
 
Elkészítés:
1. A kekszmorzsát és az olvasztott vajat elkeverjük, és egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, de úgy, hogy az oldalára is jusson, majd betesszük a hűtőszekrénybe, míg a krém elkészül.
2. A töltelékhez (jelen esetben a mascarpone vagy a krémsajt) a krémsajtot a porcukorral, a liszttel, a vaníliaesszenciával és a tojásokkal elkeverjük, míg sima masszát kapunk.
3. A krémet kétfelé szedjük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót és a felolvasztott csokoládét.
4. A sima és a kakaós krémet felváltva merőkanalanként a forma közepébe szedjük, így fokozatosan létrejön a zebra-csíkos minta.
Közepes lángon (kb. 150-180 fok között) egy órát sütjük (a lényeg, hogy a tetején egy kemény réteg legyen, ha az már mindenhol átsült, akkor jó lesz, a közepének kissé krémesnek kell maradnia), majd hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal, esetleg friss gyümölccsel tálaljuk.

