Gluténmentes Almáspite
Hozzávalók:
Tészta:
- 350 gr rizslizst
 - 140 gr mangalica zsír
 - 100 gr darált dió
 - 2 evőkanál cukor
 - csipet só
 
Töltelék:
- 600 gr tisztított, reszelt, kicsavart alma
 - 3 evőkanál cukor
 - 1 teáskanál fahéj
 - 2 evőkanál darált dió
 
Kenéshez:
- 1 evőkanál mangalica zsír
 
A tepsi 34×20 cm
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kevés hideg vízzel összegyúrom. Legalább 1 órát állni hagyom. A felét folpack között vékonyra nyújtva a kizsírozott tepsibe fektetem. Darált dióval megszórom majd ráterítem a reszelt almát. Rászórom a cukrot és a fahéjat, ráterítem a tészta másik felét. Ezt olvasztott zsírral megkenem, cukorral kevert darált dióval megszórom és villával megszúrkálom. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütöm.

